0 cutest
:: Shima Yahya ::: April 2012

Seni (Sangat)

Sekolah rendah.
Selalunya lukisan tepi tuh ade sawah . Rumah pulak ade tiang yang terserlah nampak ketidakbolehtampungannya tu . Lepastu tabur lah burung bentuk v , ariel yang serupa tiang eletrik , matahari tengah sengeh dengan pokok kelapa . Sepanjang hidup tak pernah aku nampak matahari sengeh , muke matahari pun aku tak pernah nampak . Ade yang lagi stylo bila lukis matahari pakai spek hitam . Time tu , tu dah kire cukop HEBAT .
Tajuk glamour lain , lukis buah buahan , lukis corak batik . Tapi selalunya lukis dari rumah dulu , kat sekolah baru warna .
Jenis lukisan macam ni memang trend lah kan , aku tak caye kalau ade orang cakap dia tak pernah lukis macam ni . 
Then rumah menjadik semakin maju . Takdak rumah rumah papan nie , rumah semua dah batu .
Tapi style matahri tersengeh tak pernah terlupaa . Selalu kalau ada gunung , matahri wajib konon konon tergelam ahh . Yang aku musykil , asal selalu tingkap lagi tinggi dari pintu ? pernah terfikir tak macam mana kalau tingkap tu berhabuk nanti nak lap ? Lagi satu , asal langsir pasang dari luar ?? Rumah korang macam nie ke ? Tak boleh belah ade terombong asap , santa claus nak masuk eh ? lepastu ade red carpet depan pintu . Sangat ketahian kan ? Aku ingat lagi aku tiru style Nabilah Misri punya awan , awan dia bentuk bujur ade ketumbuhan sikit kat tepi tu , bagi aku tu mmg dah lawa gile bebbb !
Dulu kadang kadang bengang jugak bila kita tambah something new dekat lukisan , nanti kawan sebelah tiru , lepastu kawan belakang dia , lepastu kawan belakang dia punye sebelah.
Babi.

Babi babi jugak. Tapi rindu dulu dulu.

 
© Zaidatul Shima Binti Yahya